FK Pardubice
A - tým - Preview

PREVIEW | První zápas přípravy odehrají Pardubáci proti Norimberku

První týden přípravy na novou sezónu završí Kováčova parta v sobotu 1.7. utkáním proti 1. FC Norimberk. Utkání se hraje v Ammerthalu, zhruba hodinu od Norimberka, od 17:00 hodin.

A-tým má za sebou první týden náročné přípravy na nadcházející sezónu. Trenér Radoslav Kováč je zatím s prací celého týmu velmi spokojen: „První týden přípravy hodnotím kladně. Kluci pracují výborně. Byl to pro hráče náročný týden, který završíme utkáním proti velmi dobrému soupeři. Po týdenní tvrdé práci to bude pro hráče složité. Vždycky jsme ale rádi, když máme konfrontaci se silným soupeřem. Pouze takové zápasy nás posouvají.“

V přípravě si místo v sestavě může vybojovat každý hráč. Ne jinak tomu je v Pardubicích, když proti Norimberku dostanou příležitost ukázat se i mladící, kteří do A-týmu přišli z dorostu U19. „Proti Norimberku dostanou šanci všichni hráči, včetně mladých kluků z „devatenáctky.“ Každý z nich bude hrát jeden poločas, protože si to prostě musí vyzkoušet. Od toho tady jsou,“ říká hlavní trenér FK Pardubice.

1.FC Norimberk, hrající 2. Bundesligu, bude pro Pardubáky více než důstojným soupeřem. „Od zápasu s Norimberkem si slibujeme kvalitní herní zátěž v kvalitním prostředí s kvalitním soupeřem. Pracovali jsme na kondici. K tomu jsme měli i kratší taktický trénink, abychom co nejrychleji dostali k nováčkům naše principy hry,“ dodává Kováč.

Vstupenky na utkání: Dospělí - 12 Euro, Děti - 10 Euro

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek